tiistai 3. maaliskuuta 2015

Tiistai 3.3.2015

Päivä 10.

Tajusin tuossa juuri, että näin tässä joku yö unta Fazerin Sinisestä. Kiinnostava ilmiö, varsinkin kun se ei edes ole meikäläisen mielisuklaa, enkä sitä ole näinä Saksan vuosina kaivannut kertaakaan. Maraboun minttukrokantti, kiitos kysymästä. Sitä tosin on ilmeisesti tullut Suomen aikoina tankattua kylliksi, koska ei ole viimeiseen pariin vuoteen tehnyt mieli, vaikka sitä on saatavissa täälläkin päin maailmaa.

Mikä sitten olisi uusi suosikki tällä saralla? Neekerinsuukot on tietysti aina pinnalla, vaikka Brunberg osaakin hommansa paremmin kuin täkäläiset valmistajat. Mutta ihan suklaalevyissä jos mennään, asiaa täytynee pohtia hieman tarkemmin. Toblerone ja Milka samoin kuin Nestlé (siltä osin kuin tiedän kyseessä olevan Nestlén tuotteen) putoaa heti kättelyssä periaatteiden takia. Alpia on halpiskamaa ja maku sen mukainen. Schogetten eivät muuten vain maistu. Sarotti on maultaan ok, koostumus ei miellytä. Täytyypä myöntää, että eniten on tullut nautittua perhe Ritterin tuotteita. Valikoima on laaja ja maku osuu kohdilleen. Marabou tietysti toisena vaihtoehtona.

Btw, ainahan suositellaan siirtymistä tummaan suklaaseen, koska se on terveellisempää kuin tavallinen maitosuklaa. Ja että sitä tulee syötyä vähemmän kuin tavallista, koska sen maku on niin paljon intensiivisempi. My ass. Ei päde ainakaan minun kohdallani. Enkä edes pidä tummasta suklaasta. Suklaa sitä paitsi on suklaata, oli väri mikä hyvänsä (eipähän voi kukaan haukkua rasistiksi). Minä voin kiskoa tummaa suklaata kun leipää, jos muuta ei ole juuri sillä hetkellä tarjolla. Koska se kuitenkin on vain surkea maitosuklaan korvike, on melko selvää, että mielentila ei senkään suklaashokin jälkeen juuri parane.

Jos ihan oikeasti haluaa nauttia suklaata terveellisesti, voipi kokeilla vetää kaakaojauhetta (sitä sokeroimatonta tummaa) lusikalla kitusiin. Sitä ei muuten kovin kauan jaksa. Kaikki muu on höpönpöppöä - siksipä kun tekee mieli suklaata, voi yhtä hyvin syödä juuri sitä sorttia, kuin itseä huvittaa eikä kärvistellä "terveemmän" vaihtoehdon parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti